Athletic Slatina – schimb de experienta in Abu Dhabi

HomeNOUTATIInternationalAthletic Slatina – schimb de experienta in Abu Dhabi

Abia intorsi din Spania unde au castigat cu grupa 2006 turneul international Barcelona Football Cup, cei doi antrenori de la Athletic Slatina, Sebastian Noata si Dan Baciu, se afla in aceste zile in zona Golfului pentru un schimb de experienta si sa initieze colaborari viitoare cu echipe de copii si juniori din Abu Dhabi, Al Ain si Dubai.

La invitatia d-lui Daniel Huza, fost jucator la Jiul Petrosani si Farul Constanta, in prezent coordonator al clubului Al Dhafra, antrenorii slatineni au participat vineri la o serie de antrenamente si meciuri sustinute de echipele de copii si juniori ai echipei din Abu Dhabi, precum si la un „football festival” organizat de Academia Al Jazzera la categoriile de varsta under 7 si under 8.

Cu ocazia acestei vizile, Sebastian Noata si Dan Baciu s-au aratat impresionati de ceea ce au gasit aici, atat din punct de vedere al infrastructurii, organizatoric, dar si a interesului pentru fotbal, perceput altfel decat suntem obisnuiti, noi, europenii.

In urma experientei de la Abu Dhabi, antrenorul Sebastian Noata spunea: „Fotbalul este perceput diferit în comparaţie cu România sau oricare dintre tarile europene, pentru că aici nu se pune accent pe performanţa la varste fragede, copiii nu sunt obisnuiti cu antrenamente dure si dese, gradul de suportabilitate este scazut  pentru ca au absolut tot ce isi doresc. Copiii vin la fotbal pentru a avea o activitate, pentru a se simţi bine si a face miscare, pentru a fi impreuna cu alti copii, pentru a fi bucurosi. Pas cu pas ei invata lucruri noi, doar ca intr-un alt ritm decat suntem noi obisnuiti in Romania.”

Demn de luat in seama este faptul ca, prin tot ceea ce s-a construit in ultima perioada atat in Abu Dhabi si Dubai, cat si in alte tari din zona Golfului, de la infrastructura, la antrenori „importati” din tari cu traditie, se incerca dezvoltarea unei noi filozofii despre miscare si sport, despre o viata sanatoasa si nu in ultimul rand despre performanta.

In acest context, nu este de mirare ca editia din anul 2022 a Campionatului Mondial de Fotbal se va desfasura in Qatar, acest lucru fiind inca o dovada a interesului tot mai crescut pentru sportul rege in tarile arabe.

Pe langa dorinta de a afla si acumula din experienta celor de la Abu Dhabi, Dan Baciu si Sebastian Noata, sunt interesati de initirea de contacte in vederea stabilirii de colaborari viitoare, de orice natura intre Athletic Slatina si cei de la Al Dhafra din Abu Dhabi si Al Ain, proiecte ce s-ar putea concretiza in meciuri si turnee la care sa fie invitati copiii de la Athletic Slatina. Inca de astazi au avut loc discutii cu privire la un turneu ce va fi organizat in luna martie a anului viitor de catre Manchester City si la care Athletic Slatina sa participe la mai multe categorii de varsta.

Leave a Reply